fbpx

Locuri de vizitat in Dubai

Dubai s-a dezvoltat în ultimele decenii mai mult decât orice alt oraș din lume. Noi spunem, de obicei, când ne intoarcem în Dubai, că nu mai recunoaștem orașul, deoarece totul se mișcă foarte rapid, de la clădiri noi și până la străzi/autostrăzi noi și asa mai departe.

Fiind situat într-un climat tropical-deșertic, cea mai bună perioadă pentru a vizita Dubaiul este din octombrie până în martie, pentru a evita temperaturile ridicate și a limita riscul de a te topi. 🙂

Dacă plănuiești o vizită în acest oraș, acest articol te poate ajuta să-ți creezi un itinerariu.

Gaseste cazarea cea mai convenabila pentru tine:


Booking.com

Dubaiul are frumusețea lui proprie, iar în primul nostru articol, vom lista o serie de atracții care ne-au atras atenția și ne-au impresionat. Să începem.

  1. Burj Khalifa și Fântânile

Locuri de vizitat in Dubai fantaniBine cunoscut pentru recordul său de înălțime (828 metri), Burj Khalifa reprezintă un loc important pentru vizitatorii Dubaiului. Clădirea încă deține recordul mondial pentru cea mai înaltă clădire din lume, dar nu pentru mult timp. Un nou zgârie-nor este construit în acest moment… (unde credeți?)… în Dubai, mai exact în Dubai Creek Harbour, iar clădirea se va numi „The Tower” (nu au fost foarte inspirați cu numele). Clădirea se așteaptă să fie gata în 2020.

Locuri de vizitat in Dubai

Există două tipuri de bilete pentru vizita la Burj Khalifa:

    • Bilet At the TOP – Prin care ai acces la 2 etaje: 124, 125. Prețul depinde de momentul vizitei. Prețuri mai mari sunt între orele 4:00 și 6:00 după amiază, deoarece apusul ofera o priveliște frumoasă asupra Dubaiului și sunt mai multe cereri din partea turiștilor. Prețul de intrare pentru un adult ajunge la 210 AED sau dirham (Atenție 1 AED = 1.03 RON = 0.22 EUR). Între ora 8:30 dimineața și 3:30 după amiaza și de la 6:30 după amiaza până la închidere, prețul biletului este 135 AED.

 

  • Bilet At the TOP SKY – Prin care ai acces la 3 etaje: 124, 125, 148. Prețurile sunt mai ridicate în comparație cu celălalt tip de bilet. Între 9:30 dimineață și 6 după-amiaza, prețul biletului este 520 AED. După ora 7 seara, prețurile sunt mai mici, un bilet ajungând la 370 AED pentru un adult.

Recomandări:

    • Rezervă-ți biletul online, din timp pentru că locurile sunt limitate.
    • Dacă nu îți este frică de înălțimi, încearcă Virtual Reality „Climb and Jump Off the Burj Khalifa”, ce poate fi găsit la etajele 124 și 125 în locuri special amenajate pentru VR. (Costă în jur de 35-40 AED pentru a folosi echipamentul VR. E amuzant și chiar merită).

Fântânile din Dubai sunt situate în fața Burj Khalifa și langa Mall Dubai. Acestea au coregrafie muzicală și nu ar trebui ratate.

Bine de știut: Fântânile încep, de regulă, la ora 6:30 după-amiază și se termină la miezul nopții, având un alt cântec la fiecare jumătate de oră.

2. Dubai Frame

Locuri de vizitat in DubaiAcesta este unul dintre cele mai spectaculoase, dar și deosebite clădiri văzute de noi. Poziționată într-o zonă strategică a Dubaiului, această ramă separă vechiul Dubai de noua parte a orașului sugerând transformarea prin care a trecut Dubaiul. Are o înălțime de 150 de metri, 93 metri lățime și 15000 metri pătrați de … WAIT FOR IT … aur placat a fost folosit pe exteriorul ramei.

Locuri de vizitat in Dubai

La nivelul de sus al ramei, se află un coridor cu sticlă transparentă, care este sensibilă la pași. Inițial aceasta este opacă, însă în momentul în care calci pe ea, aceasta devine transparentă.

Preț bilet: 50 AED pentru adulți

Recomandare: Să nu vă fie frică să călcați pe sticla transparentă… Nu o să se întâmple nimic!

Locuri de vizitat in Dubai

3. Burj Al-Arab

Hotelul a fost etichetat drept singurul cu 7 stele din lume, reprezentând o capodoperă a orașului. Situată pe o insulă artificială, hotelul este conectat cu uscatul printr-un pod privat. Admirați interiorul hotelului, însă acordați atenție specială atriumului, care este cel mai înalt din lume, cu aproximativ 180 de metri.

Preț bilet: cheltuiala minimă de 100 AED/persoană la barul din interiorul hotelului.Locuri de vizitat in DubaiRecomandare: Rezervați-vă vizita pentru apus pentru a avea o priveliște frumoasă asupra orașului.

4. Dubai Miracle Garden

Acesta este una dintre cele mai mari și fascinante grădini cu flori naturale din lume. Există numeroase construcții realizate exclusiv din flori și veți fi uimiți de ele.

Preț bilet: 45 AED pentru adulți.Locuri de vizitat in Dubai

Bine de știut: Grădina este închisă din Mai până în Octombrie datorită temperaturilor ridicate.

5. Desert Safari

Locuri de vizitat in DubaiSafari reprezintă o atracție esențială în Dubai, datorită experienței unice pe care ți-o oferă. Acesta este momentul în care lași în spate zgârie-norii Dubaiului și ajungi pe dunele din deșert care vor fi foarte distractive. Pe lângă dune, turul de Safari include Tabără stil Bedouin cu cină și diferite activități precum plecând de la plimbat cu cămilă, dans din buric și până la picturi henna.

Preț bilet: 250 AED/persoană

Recomandare: alegeți safari de după-amiază, nu pe cel de dimineață deoarece atmosfera e diferită, iar apusul oferă o priveliște frumoasă asupra deșertului. De asemenea, nu mânca înainte, pentru că e posibil să ți se facă rău. 😀

6. Kite Beach

Kite Beach reprezintă o alternativă pentru cei dornici să petreacă căteva clipe plăcute pe plaja. Nisipul pur combinat cu valurile ce se sparg la mal oferă o atmosferă relaxantă. De asemenea, dacă ți-ai uitat cartea de citit acasă… nu te îngrijora! Pe plajă există o bibliotecă pe plajă cu cărți gratis, ce pot fi împrumutate.Locuri de vizitat in DubaiBine de știut: pentru cei pasionați de sport și alergare, găsiți o pistă lungă de 14 km care începe de la Dubai Marine Beach Resort, trece pe lăngă Kite Beach și ajunge aproape de Burj Al-Arab.

Preț bilet: Acces gratuit.
VID_20180208_165513_1

7. Vechiul Dubai

Chiar dacă turiștii sunt mai atrași de zonele noi ale orașului, noi vă sugerăm să vizitați vechiul Dubai.

Recomandări:

  • Treceți din Bur Dubai către Gold Souk utilizând „abra” (barcă mică motorizată). Un bilet costă 1 AED și trebuie plătit direct „căpitanului” bărcii.
  • Vizitați Gold Souk cu piața de mirodenii și aur.

Vezi și: Ce poti vizita in Abu Dhabi, Al Ain si Hatta

Vezi aici OFERTE Veltravel Zbor + Cazare in Dubai 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *