fbpx

De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii?

Lisabona a devenit o destinatie din ce in ce mai accesibila pentru vizitatori, mai ales din momentul aparitiei zborurilor low-cost din Bucuresti.

Cred ca putem lista cel putin 20-30 de motive de vizitat Lisabona, insa ne limitam la 10 care sigur te vor convinge sa explorezi acest minutat oras portughez.

         1. Infrastructura este unica si bine pusa la punct

Accesul in oras este foarte rapid inca de la aeroport, statia de metrou fiind chiar in proximitatea acestuia. Astfel, te trezesti in zona centrala a orasului in aproximativ 15-20 de minute.

Pe langa metrou, autobuzele si tramvaiele leaga toate zonele orasului excelent, iar trenul reprezinta un mijloc de transport foarte util pentru a accesa alte orase.

De asemenea, tramvaiul galben (nr. 28) nu trebuie ratat cand ajungi aici, acesta fiind un simbol al Lisabonei.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

       2. Exista multe zone din care poti admira orasul in toata splendoarea lui

Denumite si Miradouros, zonele din care se poate vedea tot orasul se regasesc la tot pasul. Cele mai faimoase sunt urmatoarele: Miradouro de São Pedro de Alcantara, Miradouro da Graça, Miradouro da Senhora do Monte, Miradouro do Castelo de São Jorge care ofera privelisti de poveste mai ales la apus.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDin aceste Miradouros, se pot admira si avioanele ce aterizeaza pe aeroportul din Lisabona, fiind foarte aproape de oras. Locuri foarte bune pentru plane spotters. 🙂De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

        3. Mancarea si bautura sunt savuroase

Noi ne-am indragostit de traditionala prajitura din Lisabona, Pasteis de Belem. Acest desert dateaza inca din 1837, iar reteta originala este mentinuta inca de atunci si realizata intr-un local langa Manastirea Jerónimos. Dupa principiul de ce ai schimba ceva care are un gust extraordinar? 🙂De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiPentru cei dornici sa guste bucate din peste, fructe de mare, Lisabona ofera variante numeroase.

Referitor la bautura, in Lisabona poti gasi multe tipuri gustoase de vin, preturile fiind mult mai mici fata de un vin din Paris de aceeasi calitate.

        4. Cartierele din Lisabona au un farmec aparte

De departe, cele mai importante cartiere din Lisabona sunt Belem, Alfama, Bairro Alta si Baixa.

Belem se remarca prin arhitectura superba si te transpune in vremea navigatorilor prin Turnul din Belem, Monumentul Exploratorilor dar si prin Manastirea Jeronimos. „Cireasa de pe tort” este data de localul Pasteis de Belem situat in zona centrala a acestui cartier.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiAlfama este cartierul mai romantic al orasului din punctul nostru de vedere, datorita acelor miradouros ce ofera privelisti superbe la apus. Castelul São Jorge reprezinta emblema acestui cartier.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiBairro Alta este cartierul care surprinde spiritul portughez in toata splendoarea lui, aici regasindu-se toate localurile ce dau atmosfera de distractie a acestui oras.
Baixa este considerat centrul orasului Lisabona, situat pe malul raului Tejo cu emblematicul Arc de Triumf si Praça do Comércio.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

        5. Preturile sunt mici in comparatie cu alte orase din Vestul Europei

Sigur, nu se apropie de preturile mici practicate in Bucuresti sau alte orase din estul Europei, insa preturile sunt mult mai putin piperate in comparatie cu celelalte capitale din Vestul Europei.

De asemenea, daca mergeti in zonele unde se regasesc mai mult localnici si mai putin turisti, veti ramane surprinsi de nivelul scazut al preturilor, la fel cum am ramas si noi.

        6. Vremea e mai prietenoasa in comparatie cu alte orase europene

In timp ce alte capitale din Europa sunt renumite pentru vremea ploioasa, mohorata. (ex. Londra, tarile nordice), se poate spune ca in Lisabona verile dureaza mai mult.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiConform unor studii, Lisabona ar avea anual 2800 de ore de soare pe an, situandu-se pe locul 3 la nivel european, dupa Valletta din Malta si Marseille din Franta. Aici mai multe detalii 

Astfel, sansele sa prinzi vreme buna si sa te bucuri pe deplin de oras sunt foarte ridicate.

        7. Orasul te transpune in perioada exploratorilor

La o scurta plimbare intre Monumentul exploratorilor (Padrão dos Descobrimentos) si Turnul Belem, poti simti vibratia acestui oras care a conectat exploratorii din diferite colturi ale lumii pentru secole.

        8. Este unul dintre cele mai colorate orase din Europa

Fatadele superbe ale cladirilor din Lisabona sunt viu colorate, iar acest aspect dau o nota aparte orasului.De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

        9. Ai acces rapid la multe resorturi si plaje de pe coasta de sud a Portugaliei

Trenul din Lisabona ajunge rapid in zonele cu plaje si restoruri din Cascais si Estoril, durata unei calatorii find de 30-40 de minute. Pretul biletului este de 2.25 Euro pentru un adult. De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii

        10. Exista un oras parca scos din povesti la mai putin de o ora distanta

Sigur, aici ne referim la Sintra, un oras care parca este scos din basme din care nu ai mai pleca niciodata.
Vom prezenta mai multe detalii despre acest loc si cum sa ajungi acolo intr-un articol separat. De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiDe ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatoriiBonus pe langa acest oras minunat, ajungi rapid si la cel mai vestic punct al Europei, mai exact Cabo da Roca. Ce-ti poti dori mai mult?

veltravel.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *