fbpx

Excursie de o zi din Lisabona – Cascais, Cabo da Roca, Sintra

Afla din experienta noastra cum poti sa iti organizezi o excursie de o zi din Lisabona catre Cascais, Cabo da Roca si Sintra, de la transport pana la locurile ce merita vizitate.

Ne-am trezit inainte de rasarit pentru a ajunge la statia de metrou Cais do Sodré, de unde am luat un tren care ne-a plimbat pe toata coasta de sud a Portugaliei.Cascais

Preturi:

  • un bilet de metrou simplu costa 1.45 Euro/pers, iar unul pentru toata ziua, in zona Lisabonei costa 6.30 Euro/pers cu acces la autobuz, metrou si tramvai.

Bine de stiut: inainte de achizitionarea biletelor trebuie sa-ti cumperi si un Card de transport denumit Viva Viagem card, asemanator celui RATB din Bucuresti pe care iti vei pune calatoriile. Cardul costa 0.50 eurocenti.

  • Un bilet de tren din Lisabona catre Cascais ne-a costat 2.25 Euro/pers

Dupa achizitionarea biletului, ne-am urcat in tren, iar in 30-40 de minute am ajuns intr-o statiune superba a Portugaliei, dezmierdati de razele soarelui care abia rasarise.lisbon cascais cabo da roca sintra mapAm zabovit putin pe plaja, printre casutele frumos colorate si incet-incet ne-am indreptat spre Boca do Inferno, un obiectiv foarte spectaculos. Pozele vorbesc de la sine.Excursie de o zi din Lisabona Cascais Excursie de o zi din Lisabona Cascais Excursie de o zi din Lisabona Cascais Excursie de o zi din Lisabona CascaisExcursie de o zi din Lisabona Cascais

Cabo da Roca

Calatoria noastra avea sa continue catre cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, insa rutele feroviare nu ajung pana acolo. Alternativa a fost autobuzul 403, care are plecari din ora in ora, in fiecare zi.Excursie de o zi din Lisabona Cabo da RocaExcursie de o zi din Lisabona Cabo da RocaCabo da Roca este situata la 15 km distanta de Cascais, in nord, iar in aproximativ 15-20 de min am ajuns la Cabo da Roca, dupa o calatorie superba pe serpentinele dintre cele doua locatii.Excursie de o zi din Lisabona Cabo da Roca
Preturi:

  • biletul de autobuz din Cascais catre Cabo da Roca ne-a costat 4.30 Euro/pers

Bine de stiut: la Cabo da Roca este un spatiu deschis, iar vantul bate foarte tare, astfel ar fi de preferat sa aveti o bluza, haina mai groasa chiar daca vizitati acest obiectiv in perioada de vara.

Sintra

Cu acelasi autobuz 403 care ne-a lasat la Cabo da Roca, aveam sa ne continuam aventura pana la orasul parca scos din povesti, Sintra. Distanta dintre Cabo da Roca si Sintra este de 18km, iar in maxim 25-30 de minute am ajuns la destinatie.

Preturi:

  • biletul de autobuz din Cabo da Roca catre Sintra ne-a costat 4.15 Euro/pers

Scopul nostru a fost ca toate obiectivele de mai sus sa le vizitam pana in ora 10, iar apoi sa ne indreptam spre Sintra pentru a petrece restul zilei acolo.

De asemenea, toate obiectivele din Sintra se deschideau dupa ora 10, de aici si strategia noastra de vizitat. 🙂

Autobuzul 403 te lasa in centrul orasului Sintra, iar de aici trebuie sa accesezi autobuzul 434 care duce catre atractiile turistice sau sa mergi pe jos pana la acestea, insa distantele sunt destul de mari.

In Sintra probabil ai avea nevoie de cel putin 2 zile pentru a te bucura pe deplin de tot ce ofera acest oras, insa noi ne-am limitat la cateva atractii pe care le-am considerat de neratat.

Palatul Pena – Sintra

Aceasta constructie parca scoasa din basmele cu printi si printese ne-a lasat cu gura cascata. Pe langa faptul ca este o minunatie arhitecturala, pozitionarea sa este una ideala, fiind pe un deal care ofera o vizibilitate foarte mare catre imprejurimile din Sintra.Excursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraPalatul Pena a fost realizat drept resedinta pentru regina Maria a II-a si printul Ferdinand al II-lea pe locul unei manastiri vechi la inceputul secolului 19. Reprezinta una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei si se spune ca Walt Disney a fost inspirat de acest castel.

Preturi: un bilet de intrare la Palatul Pena costa 14 Euro de adult si 12.5 Euro de copil/senior.

Quinta da Regaleira – Sintra

Urmatoarea noastra vizita in Sintra a fost la Quinta da Regaleira, un loc invaluit in mister si istorie, mai putin promovat decat Palatul Pena, insa din punctul nostru de vedere este mult mai impresionant.Excursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca Sintra (11)Parcul din jurul palatul din Quinta Da Regaleira este impanzit de grote, pesteri si diferite fantani care iti ofera imagini incredibile.

Pentru noi, cel mai impresionant loc a fost fantana de 27 de metri adancime cu scari in spirala de jur imprejurul fantanii.Excursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraExcursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca SintraPreturi: un bilet de intrare la Quinta da Regaleira costa 6 eur pentru un adult si 4 eur pentru un copil sau senior.

Alte locuri de vizitat in Sintra: Palatul National din Sintra situat in centrul vechi al orasului, Moors Castle ce dateaza din secolul 9 sau Palatul Monseratte inconjurat de gradini superbe.

Dupa vizitarea celor doua locatii emblematice (Pena Castle si Quinta da Regaleira), am umblat pe stradutele din centrul vechi al orasului pentru a interactiona mai mult cu zonele in care traiesc localnicii.

Noi am vizitat Sintra la inceputul lunii decembrie, iar pe toate strazile din oras se auzeau colinde, pe fiecare stalp de electricitate gasindu-se o boxa care transmitea colinde clasice de Craciun.veltravel.ro

Excursie de o zi din Lisabona Cascais Cabo da Roca Sintra

In drumul nostru spre gara din Sintra, am dat din intamplare de un parc de distractie pentru copii.

Acestia il asteptau pe Mos Craciun. Acesta a ajuns intr-o trasura, ce a fost escortata de zeci de motociclisti.

Genial nu? 🙂 Noua ne-a placut foarte mult.

Pretul biletului de intoarcere din Sintra catre Lisabona a fost de 2.25 Euro de persoana.

Alte articole care te-ar putea interesa:

De ce Lisabona ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii?

„Cum ajung de la aeroport in centrul orasului?”

Afla cum poti sa calatoresti mai ieftinLeave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *