fbpx

Ce poti face in 2 zile in Atena?

Ne-am dorit de ceva timp sa ajungem in Atena, cea mai veche capitala europeana, iar in 2 zile am reusit sa vizitam toate atractiile turistice ale acestui oras.

Prima zi in Atena

Acropole

Prima parte a zilei o poti incepe de la cetatea Acropole, situata in apropierea statiei de metrou cu acelasi nume.Atena in 2 zileAtena in 2 zileCum ajungi: Statia de Metrou Acropole
Pret:

  • 20 euro – doar pentru cetatea Acropole
  • 30 euro (valabil 5 zile)* – Acropole si alte atractii asemanatoare precum: Agora Antica, Libraria lui Hadrian, Situl Arheologic Kerameikos, sau Olympieio (Templul lui Zeus)

Atena in 2 zileTinand cont ca majoritatea atractiilor sunt situate pe langa Acropole, exceptand Olympieio situat langa statia de metrou Syntagma, devine rentabil sa achizitionezi biletul de 30 de euro si sa ai acces la toate aceste zone.

*De retinut ca in sezonul de iarna, de la 1 noiembrie pana pe 31 martie biletul este redus la 20 de euro pentru toate atractiile precizate mai sus.

Te sfatuim sa iti cumperi apa inainte de a intra la Acropole, intrucat inauntru nu vei gasi.

De asemenea, e cel mai bine sa vii aici foarte dimineata, inainte de a se deschide cu 5-10 minute pentru a nu sta la coada si pentru a putea face poze linistit la tot ce iti doresti. La ora 9:30 deja devine aglomerat cu turistii adusi cu autocarele, care vor face aproape imposibile majoritatea pozelor.

Astfel, iti poti petrece mai mult de jumatate de zi, vizitand, Acropole, Agora Antica, Libraria lui Hadrian.Atena in 2 zile

Cartierul Anafiotika

A doua parte a zilei ar putea fi rezervata explorarii cartierului Anafiotika, pentru cei dornici de a se simti ca pe o insula greceasca.Anafiotika - Insula din mijlocul AteneiCine vrea sa aprofundeze si sa mai descopere istoria Atenei, poate vizita Muzeul Acropole, situat chiar in vecinatatea cetatii Acropole. Mai multe detalii despre acest muzeu gasiti aici.
Pret: 5 euro
veltravel.ro

Dealul Philopappos

Apusul ar trebui prins undeva la inaltime, iar cel mai bun loc pentru acest lucru este dealul Philopappos.Atena in 2 zile

A doua zi in Atena

Temple of Olympian Zeus

Poti incepe de la Piata Syntagma, de unde mergi catre Temple of Olympian Zeus (Olympieio), vizita inclusa in tichetul de 30 de euro mentionat la inceput.Atena in 2 zile

Gradina Nationala

Apoi, puteti sa petreceti cateva momente placute in Gradinile Nationale, unde am fost placut surprinsi de frumusetea locului, unde poti gasi papagali salbatici, dar si broscute testoase.Atena in 2 zileAtena in 2 zileAtena in 2 zile

Stadionul Panathenaic

Pentru cei interesati de sport, puteti vizita singurul stadion din marmura din lume. Acesta fiind locul unde jocurile olimpice moderne au luat startul.
Pret: 5 euro.Atena in 2 zile

Dealul Lycabettus

A doua parte a zilei se poate incheia pe dealul Lycabettus, unde se poate urca fie cu funicularul (5 euro dus, 7.5 euro dus-intors), fie pe jos.
De aici se poate admira orasul in toata splendoarea lui.Atena in 2 zileAtena in 2 zileSa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa:

Anafiotika – Insula din mijlocul Atenei

Cele mai bune locuri de vazut apusul in AtenaLeave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *