fbpx
Viena si frumoasele sale targuri de Craciun

Viena si frumoasele sale targuri de Craciun

Viena este un oras frumos in toate anotimpurile, insa iarna pare sa aiba un farmec aparte datorita targurilor sale de Craciun.
Exista numeroase targuri, fie in zone centrale, fie in zone periferice, aglomerate sau nu, fiecare contribuind in felul sau la spiritul sarbatorilor.Targurile de Craciun din Viena
Ce ni s-a parut specific fiecarui targ este faptul ca standurile de mancare si bautura sunt cele mai aglomerate, nefiind asa numeroase, iar restul cu decoratiuni de Craciun, jucarii, diverse obiecte vestimentare erau mai aerisite.
Noi am vizitat mai multe targuri, despre care vom povesti in continuare.

1. Targul de la Primarie – Rathaus

Este preferatul nostru, nu numai pentru ca am fost cazati in apropiere, dar acest targ are de toate, de la standuri diverse pana la patinoar si decoratiuni de bun gust. Parcul din fata Primariei este imbracat in straie de sarbatoare si ofera imagini de neuitat.

Aici veti gasi o roata mica in care va puteti da doar pentru 3€. Astfel veti vedea mai bine primaria si decoratiunile din jur. Viena si frumoasele sale targuri de CraciunViena si frumoasele sale targuri de CraciunReferitor la patinoar, pretul unui bilet de intrare este de 8€ pentru adulti, iar inchiriatul patinelor este 7.5€. In plus, trebuie lasat un depozit de 50€ la inchiriere. Mai multe detalii despre patinoar gasiti aici.Viena si frumoasele sale targuri de CraciunUn minus al acestui targ ar fi aglomeratia, resimitita de regula in preajma weekend-ului.
Pretul unui hot dog (bratwurst) este de 6€, iar al unui vin fiert 4€ + inca 4€ depozit pentru cana in care bei vinul fiert. Cana poate fi returnata dupa ce se bea vinul si se pot recupera cei 4€ ori poate fi pastrata drept suvenir.

2. Targul de la Palatul Schonbrunn

Acesta este mai izolat fata de celelalte targuri, insa are un farmec aparte datorita palatului superb care il vegheaza din apropiere. Totul are un aer imperial.DSC02893Viena si frumoasele sale targuri de CraciunPretul unui vin fiert este de 4€, iar depozitul pentru cana este 3€. Un gulas in paine costa 8€.Viena si frumoasele sale targuri de CraciunViena si frumoasele sale targuri de CraciunNu uitati sa vizitati si curtea din spatele palatului care este de-a dreptul impresionanta. Intrarea este gratuita. Viena si frumoasele sale targuri de CraciunViena si frumoasele sale targuri de CraciunViena si frumoasele sale targuri de Craciun
Intrarea in palat costa 17.5 €/adult si 11.5 €/copil.
De asemenea, langa palat este o gradina zoologica deschisa si iarna. Gasiti aici mai multe informatii.
Dupa perioada Craciunului, acest targ se transforma in unul de Anul Nou.

3. Targul din MuseumQuartier

Noua ni s-a parut ca e targul in care erau prezenti cei mai multi localnici.Viena si frumoasele sale targuri de CraciunViena si frumoasele sale targuri de CraciunIn boxe se auzeau doar colinde clasice, iar mirosul de turta dulce era imbietor. Merita o scurta vizita, fiind situat la 10-15 minute de mers pe jos de la primarie.

4. Targul de la Prater

La fel de izolat precum cel din Schonbrunn, acest targ se afla situat in parcul Prater. Elementul central al targului este roata celebra, construita inca 1897, avand o inaltime de 65 de metri. Roata este functionala si acum, iar pretul unei curse este in jur de 10€.Viena si frumoasele sale targuri de CraciunViena si frumoasele sale targuri de CraciunCand am ajuns noi aici, in timpul zilei, nu era mare aglomeratie, insa putem spune ca acest targ e cel mai colorat si probabil cel mai atractiv pentru un copil, avand o serie de activitati specifice parcurilor de distractii.Viena si frumoasele sale targuri de CraciunMai multe informatii gasiti pe site-ul lor.
Targul este deschis vizitatorilor pana pe 6 ianuarie 2019, in comparatie cu celelalte care se inchid dupa Craciun.

5. Targul din Stephanplatz

Acesta inconjoara catedrala din piata Stephanplatz si este destul de aglomerat datorita pozitionarii sale.Targurile de Craciun din VienaTargurile de Craciun din VienaDin ce am observat, targul este orientat spre traditie si comercializarea de obiecte traditionale. Mancarea si vinul fiert sunt nelipsite.Targurile de Craciun din VienaTargurile de Craciun din VienaTargurile de Craciun din Viena

6. Targul de la Palatul Belvedere

Ca si aspect, este similar cu cel din Schonbrunn, insa la o dimensiune mai redusa.
Avand pe fundal palatul baroc Belvedere, targul de Craciun de aici este unul simplu si micut. Nici de aici nu lipsesc traditionalii carnati, castanele coapte, turta dulce si vinul fiert.Targurile de Craciun din VienaTargurile de Craciun din VienaVizitati Viena si in perioada sarbatorilor de iarna, cand targurile sunt deschise si nu veti regreta. Promitem!Targurile de Craciun din VienaP.S.: Daca vreti sa cumparati dulciuri pentru cei de acasa mergeti la magazinul Manner de la Stephansplatz sau din gara Vienna Central Station. Aici veti gasi napolitane, fursecuri, turta dulce si bomboane la cele mai bune preturi, de 2-3 ori mai mici decat in alte magazine din restul orasului.
Sa ne auzim cu bine! ?

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Ce nu ar trebui sa ratezi in Viena

Bratislava pentru o zi

„Cum ajung de la aeroport in centrul orasului?”Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *