fbpx
Bratislava pentru o zi

Bratislava pentru o zi

In Bratislava poti ajunge mai degraba cand vizitezi si Viena. Cele doua orase se afla la o ora distanta cu trenul, fiind cele mai apropiate capitale europene.
bratislava pentru o zi
bratislava pentru o zi
De asemenea, nu exista o legatura aeriana directa intre Bratislava si Bucuresti, iar transportul cu escala te poate costa destul de mult.
Pretul unui bilet dus-intors cu trenul de la Viena la Bratislava costa 16 euro, iar intr-o ora te afli pe taram slovac. Biletele se pot cumpara de la tonomatele din gara centrala. Nu intra sa cumperi de pe site, pentru ca e posibil sa fii indus in eroare de mesajele de ”Sold out”, cand de fapt exista locuri in tren.
Trenurile pleaca din ora in ora din Viena Hauptbahnhof catre Bratislava Hl. St. De la gara centrala din Bratislava si pana in centrul orasului faci 10-15 minute pe jos.
bratislava pentru o zi
O zi este suficienta sa descoperi tot si sa patrunzi in atmosfera orasului.
Ce sa faci prin Bratislava pentru o zi?

 • Viziteaza centrul vechi al orasului cu casele frumos colorate, un stil asemanator cu orase din Romania precum Sibiu sau Sighisoara.Bratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o zi
 • Mergi la Castelul Bratislava, un simbol important al orasului, situat impunator la inaltime, langa Dunare si centrul vechi. Muzeul National de Istorie este situat in Castel. Intrarea costa 10 euro.Bratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o ziBratislava pentru o zi
 • Admira Biserica Albastra Sf. Elisabeta, un punct de atractie in Bratislava datorita culorii sale de azur. Verifica inainte programul, pentru a fi sigur/a ca poti intra. Noi am ajuns intr-un moment al zilei cand era inchis pentru o repetitie de nunta. Aceasta biserica este foarte cunoscuta pentru aceste ceremonii, fiind rezervata cu ani inainte.Bratislava pentru o ziBratislava pentru o zi
 • Admira Slovak Radio Building, o cladire rasturnata care aduce aminte de perioada comunista.Bratislava pentru o zi
 • Incearca un fel traditional de mancare. Noi am mancat bine la Slovak Pub. Locul are un design care te face sa te simti ca in odaia bunicilor.
  Berea casei a costat 2-3 euro, o supa costa 4-5 euro, iar un fel principal (de ex: gulas) costa in jur de 9 euro.

  Bratislava pentru o zi
  Bratislava pentru o zi
  Bratislava pentru o zi
  Bratislava pentru o zi
  Bratislava pentru o zi

Am facut un traseu in Google Maps cu toate punctele importante de vizitat.

Click aici pentru harta

harta bratislava
Sa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Ce nu ar trebui sa ratezi in Viena

Viena si frumoasele sale targuri de Craciun

„Cum ajung de la aeroport in centrul orasului?”


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *