fbpx
Cat de sigur este sa calatoresti in Israel?

Cat de sigur este sa calatoresti in Israel?

Israel se afla de ceva timp pe lista noastra de calatorii, insa aveam indoieli cu privire la siguranta tarii. Si pe buna dreptate, Israel se afla in conflict atat cu Palestina, dar si cu tari precum Siria, Iran, s.a.

In calatoria noastra, totul a fost foarte sigur, de cand am intrat in tara si pana cand am iesit. Sa ai rabdare la intrarea si la iesirea din tara, interviurile putand dura mai mult de la caz la caz.

Interviul la intrare in tara

Interviul a decurs normal si a durat cateva minute. Sa te astepti la intrebari decente dar si indiscrete. Noi am primit intrebari de genul: Unde veti sta in Israel? Aveti rude in Israel? Cu ce scop ati venit in Israel? Ce job aveti in tara natala? Ati venit singuri sau cu un grup?
Dupa interviu, vei primi un bilet albastru de intrare in tara, pe care trebuie sa il pastrezi in pasaport pana la iesirea din Israel.

Daca ai stampile din tari arabe pe pasaport, nu ar trebui sa te ingrijorezi. Noi am avut stampile pe pasaport din Turcia si Emiratele Arabe Unite si nu am avut probleme.

Interviul la plecare

La plecarea din tara, vei avea parte de acelasi interviu cu intrebari asemanatoare. Daca vei calatori cu inca o persoana, e posibil sa fiti intrebati de relatia dintre voi, unde locuiti in prezent sau chiar la ce distanta locuiti unul de celalalt. In urma interviului iti vor lipi un sticker pe pasaport. Acesta are un cod, urmat de numarul tau de pasaport, cod ce va determina cat de amanuntit se vor uita in bagajul tau. De asemenea, vei primi si un bilet roz, drept „permis de iesire din tara”.

Gasisem si o statistica foarte interesanta in legatura cu nivelul de securitate. Israel este situat pe locul 9 in lume, iar asta spune destul de multe despre cat de sigura e tara.

Securitatea e luata in serios in Israel, drept dovada stand faptul ca armata este obligatorie pentru ambele sexe, femeile fac 2 ani, iar barbatii 3 ani de armata. Pe cei care sunt in serviciul armatei, vei avea ocazia sa ii vezi patruland prin oras cu armele la vedere.

Sigur, sunt anumite zone, care trebuie evitate, iar aici ne referim la Fasia Gaza si Muntii Golan (Golan Heights) din nordul tarii, la granita cu Siria si Liban, dar si Palestina.

Merita sa te informezi bine de situatia din zona inainte sa calatoriti aici. Informatii gasesti si pe site-ul Ministerului de Afaceri Externe, MAE, iar o analiza live a conflictelor din zona le poti gasi si aici.

Sa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa:

Tel Aviv – Ce poti vizita?

Paphos – City Break in Cipru

Locuri de vizitat in Dubai

 Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *