fbpx
Mdina - orasul scos din Game of Thrones

Mdina – orasul scos din Game of Thrones

Daca esti un fan al serialului Game of Thrones, atunci vei observa si tu asemanarile dintre Mdina si King’s Landing.

Mdina este vechea capitala malteza, construita sub forma unei cetati, cu o istorie mai mare de 4000 de ani.Mdina - orasul scos din Game of ThronesAm ajuns aici cu autobuzul din Valletta de la terminalul situat aici. Poti lua autobuzele 51, 52, 53 si sa cobori la statia Rabat. De acolo ai 500m de mers pana la Mdina.

Vezi aici ofertele Veltravel (cazare si zbor) pentru orice destinatie iti doresti.

Orasul este cunoscut si sub denumirea de „Orasul nobil” datorita familiilor cu legaturi nobile ce au trait sau inca traiesc in acest loc.Mdina - orasul scos din Game of ThronesMdina - orasul scos din Game of ThronesEste denumit si „The Silent city”, putine masini au acces in oras, iar magazinele/business-urile au reguli stricte cu privire la zgomotul pe care au voie sa il faca.

In prezent, Mdina are o populatie de aproximativ 300 de oameni.

Inca de la intrare in Mdina, vei observa poarta care a aparut doar in sezonul 1 din Game of Thrones, drept intrarea in King’s Landing, pe unde Catelyn Stark si Ser Rodrik au intrat in oras.Mdina - orasul scos din Game of ThronesStrazile inguste si pietruite impreuna cu trasurile trase de cai te transpun in timp, iar pe cei care au vazut Game of Thrones ii vor duce cu gandul la serial. Noi ne gandeam ca dupa urmatorul colt ne intalnim chiar cu Joffrey si gardienii lui (King’s guard).

Tot in Mdina, nu rata Piata Mesquita, unde vei observa bordelul lui Littlefinger. In fata acestuia, a avut loc lupta dintre Ned Stark si Jaime Lannister. Mdina - orasul scos din Game of ThronesOrasul e asa de special ca noi ne-am oprit aproape la fiecare minut pentru a fotografia minunatiile sale. Orice usa, fereastra, alee pare ca are o poveste de spus.Mdina - orasul scos din Game of ThronesCel mai bine descoperi Mdina la pas, pierzandu-te pe aleile sale superbe.

Daca ti-a placut articolul, ne poti ajuta cu un share.

Vezi aici si Ghidul nostru pentru 3 zile in Malta.

Sa ne auzim cu bine!



Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *