fbpx
Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zile

Copenhaga – Ce poti vizita in 2 zile

Prima zi in Copenhaga am inceput-o dupa ora pranzului, intr-o sambata, astfel ca prima impresia a fost „cat de multi turisti sunt aici!”.

Drumul nostru a inceput de la gara centrala. De aici poti ajunge in aprox. 30 minute in cunoscutul port Nyhavn, unde toata lumea face poze atunci cand ajunge in Copenhaga.

In continuare vom prezenta punctele principale de vizitat din Copenhaga.

#1. Parcul de distractii Tivoli

Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zile Fix peste drum de gara centrala este parcul de distractii Tivoli, al doilea cel mai vechi din Europa(15 august 1843), primul fiind situat tot in Danemarca. Este atat de vechi, incat si Hans Christian Andersen l-a vizitat.

Parcul Tivoli este considerat un punct de atractie important atat pentru copii si cat si pentru cei doritori de adrenalina.

Acesta poate fi vizitat la finalul turului de oras, daca vrei sa vezi si luminile de seara aprinse.

Pretul de intrare pentru un adult, fara limita de curse este de 405 dkk, adica ~258 lei. Mai multe despre ce ofera gasiti la ei pe site.

#2. Strada Strøget

Aceasta este strada ce porneste de la Primarie (de langa parcul Tivoli) si ajunge pana la portul Nyhavn. Desi este cea mai aglomerata, daca doresti sa faci shopping, aici vei gasi numeroare magazine cunoscute.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zile

#3. The Round Tower

Daca vrei sa admiri orasul de la inaltime, poti sa mergi la Turnul Rotund.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zilePe la jumatatea turnului este o expozitie de arta si mai apoi poti vedea printr-un geam vechiul pod al turnului.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zilePretul de intrare este de 25 dkk = ~15 lei.#4. Rosenborg Castle

Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zileFoarte aproape de turn se afla gradina Regelui si Castelul Rosenborg.

Iti recomandam sa te plimbi prin gradina, sa te asezi pe iarba sa te relaxezi si sa intri in curtea interioara a castelului.

Intrarea in gradina si curtea interioara este gratuita, insa daca vrei sa intri si in Castel, pretul este de 115 dkk = ~73 lei.

#5. Frederik’s Church

La doar 3 strazi distanta este Frederik’s Church sau, cum este ea cunoscuta, Biserica de Marmura.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zileAceasta a fost construita intre anii 1740-1894, iar cupola sa a fost inspirata de Biserica Sf. Petru din Roma. Cupola este cea mai mare din regiunea Scandinavia.

Intrarea in biserica este gratuita.

#6. Amalienborg Palace

Chiar in fata bisericii se afla Palatul Amalienborg. Acesta dateaza tot din secolul 18 si este format din 4 cladiri. A fost construit initial pentru a fi casa celor nobili, dar a fost preluat ulterior de Familia Regala, dupa focul din 1794 ce a devastat Palatul Christiansborg.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zileDe aici, poti ajunge in cativa pasi la apa, iar de partea cealalta a apei vei vedea Opera.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zile

#7. The Little Mermaid

Daca te mai tin picioarele si vrei neaparat sa vezi statuia Micii Sirene, mergi pe langa apa in partea de nord, timp de ~15 minute.  Noi nu am fost pana acolo, intrucat am ales un tur cu barca, ce incepe din Nyhavn si am vazut statuia din barca.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zileInsa putem spune ca nu ar fi meritat oricum, pentru ca era efectiv plin de turisti, incat nu am mai fi avut cum sa facem nici macar o poza.

#8. Portul Nyhavn

De la Amalienborg, in 5 minute ar trebui sa ajungi aici.

Portul Nyhavn are peste 340 de ani vechime. In acesta zona a locuit Hans Christian Andersen pentru aproximativ 18 ani.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zileDe aici poti lua un tur al orasului cu barca. Acesta dureaza 60 min si costa 50 DKK(~32 RON)/pers. Din cate am vazut noi erau doar doua companii care ofereau tururi. Una mai scumpa este exact in capatul portului, iar celalata este pe laterala, la doar cativa pasi. Diferenta in ceea ce ofera nu exista sau poate nu am observat-o noi, barcile aratand la fel, iar ghidul vorbind la microfon la ambele. Asa ca am ales turul mai ieftin, de 50 DKK.

Daca alegi sa mananci in port, trebuie sa te astepti sa dai cel putin 80 lei pe un fel de mancare si cel putin 30 lei pe o bere. Noi am ales sa ne luam o bere la pahar, la fel ca multi alti tineri ce se aflau acolo si sa o savuram pe marginea apei, admirand casele colorate.

#9. Christiansborg Palace

Daca vrei sa afli mai multe despre istoria familiei regale si despre cum traiau ei, poti vizita Palatul Christiansborg.

Un bilet ce contine intrari la toate atractiile din palat costa 160 DKK = ~ 102 lei. Acesta include intrarea in salile de receptie, la bucataria regala, in grajduri si la ruinele de sub palat. De asemenea, biletul permite intrarea si atunci cand sunt organizate tururi cu ghid. Gasesti mai multe detalii aici. 

#10. Biblioteca Regala

Chiar langa Palat se afla pe malul apei Biblioteca Regala. Ea este cunoscuta si ca Diamantul Negru datorita arhitecturii deosebite a extensiei cladirii, realizata in 1999.Copenhaga - Ce poti vizita in 2 zileProgramul bibliotecii il gasesti aici. Mare atentie ca duminica este inchisa.

Pretul unui tur organizat cu ghid este de 60 DKK = ~38 lei. Ti se va prezenta atat cladirea veche a bibliotecii, ce dateaza din 1906, cat si extensia ei, construita in 1999. Acest tur am inteles ca se organizeaza doar in zilele de luni de la ora 3 pm, conform site-ului. 

#11. Christiania

La cateva minute de districtul Nyhavn vei gasi Christiania, „orasul liber”. Acesta este format dintr-o comunitate de 800-1000 de persoane care activeaza pentru libertate.

Cu o istorie de aproximativ 30 de ani, Christiania a fost initial o zona de aparare a orasului, mai apoi cazarma militara, iar in 1971 un grup de oameni au rupt gardurile si ocupat locul parasit in semn de protest pentru preturile mari ale locuintelor din Copenhaga. Astfel, zona devenise un loc al oamenilor fara adapost, care l-au transformat intr-un „stat autonom”, cu popriile legi.

Zona aceasta poate fi vizitata de catre turisti, insa mare atentie daca faci fotografii sau filmezi, pentru ca exista zone, precum Pusher Street unde este interzis. Aici vei gasi standuri unde se vinde cannabis, desi autoritatile daneze incearca sa opreasca comercializarea.

Sa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Un City Break, 2 tari in 3 zile – Suedia si Danemarca

Afla cum poti sa calatoresti mai ieftin

Zbor cu balonul cu aer cald in Cappadocia

Ce nu ar trebui sa ratezi in VienaLeave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *