fbpx
Tallinn, Estonia - Mic ghid de calatorie

Tallinn, Estonia – Mic ghid de calatorie

Tallinn, o destinatie mai putin populara printre romani, este capitala Estoniei si are aproximativ 400 de mii locuitori. Toata tara are cam 1,3 milioane locuiori, iar o gluma circula ca ar fi asa putini ca toti s-ar cunoaste intre ei.

Estonia face parte din grupul tarilor baltice impreuna cu Letonia si Lituania, fiind situata cel mai nordic fata de celelalte doua.

Vlogul din Tallinn

Cum ajungi in Tallinn?

De tinut cont ca nu exista zbor direct catre Tallinn, inca, dar speram sa apara pe viitor. Astfel, din Bucuresti noi am luat avionul pana in Helsinki cu Blue Air (zbor de 2 ore si jumatate), la un pret de aproximativ 100 de euro/pers dus-intors. Din Helsinki am luat feribotul companiei Viking Line (durata de 2 ore si 15 minute). Bilete pentru feribot le-am achizitionat online, de pe vikingline.com cu o saptamana inainte, iar preturile ajung la 20 Eur/pers pe sens. Preturile variaza in functie de zi, dar si de perioada din zi. O alta alternativa ar fi site-ul tallink.com , unde puteti verifica de asemenea orele de plecare si preturile cele mai avantajoase. 

De la portul din Tallinn pana in centrul vechi al orasului nu faci mai mult de 10-15 minute pe jos. Exista si aplicatii precum Uber sau Bolt pe care le poti folosi pentru a ajunge la cazare.

Unde te cazezi?

airbnb voucher calatoresti ieftinNoi am ales o cazare prin Airbnb in zona veche a orasului, intr-o cladire istorica chiar in apropiere de unul dintre turnurile cetatii. Iti lasam un link catre cazare aici.

De aici aveam acces direct la toate atractiile din centrul vechi si am avut tot ce ne trebuie la dispozitie. Pe langa confort, ne-am simtit ca fiind parte dintr-o veche cetate, din perioadele medievale. Recomandam cu drag!

Unde mananci in Tallinn?

Probabil, intrebarea care apare in mintea oricarui gurmand este unde poti mananca cel mai bine in acest oras? Din punct de vedere culinar, Tallinn ne-a impresionat. Putem sa va recomandam doua localuri foarte faine, pe care le-am incercat: Porgu si Kompressor.

Intr-o seara, am ales sa mergem la Porgu, un restaurant chiar langa cazarea noastra, aflat la demisol unde poti incerca din numeroasele lor beri (aveau numeroase pagini in meniu numai cu bere), preturile fiind in jur de 3-5 euro.  Tot aici poti gusta din diferite preparate din pui, porc, vita sau peste, preturile variind intre 10-20 de euro, in functie de preferinte.

A doua zi, am luat pranzul la Kompressor, un local tot in centrul vechi, renumit datorita clatitelor sale umplute cu diferite ingrediente precum pui, sunca, branza sau chiar hering. Preturile sunt in jur de 5 euro pentru fiecare portie. Am incercat si o supa de ciuperci pe care o recomandam. A fost geniala, tinand cont ca nu a mai ramas nimic in castron. Yum! O bere la Kompressor te costa 2-3 euro.

Daca vreti sa faceti si alte cumparaturi, gasiti magazine deschise 24/24, unul era chiar langa Kompressor. De tinut cont ca vanzarea de bauturi alcoolice este disponibila pana la ora 22.

Ce sa vizitezi in Tallinn?

Piata Primariei din Tallinn

Reprezinta punctul central din zona veche a orasului Tallinn, iar pe timp de iarna, in aceasta piata se organizeaza si targul de Craciun. In cladirile frumos colorate din piata, veti gasi multe restaurante, baruri sau terase. Cele mai bune poze aici le puteti face dis-de-dimineata, cand nu sunt multi turisti prin preajma. O gasiti pe Google Maps aici.Tallinn, Estonia - Mic ghid de calatorie

Farmacia Primariei

Tot in Piata Primariei, veti gasi si una dintre cele mai vechi farmacii din Europa care functioneaza in aceeasi cladire de aproape 600 de ani. A fost prima data mentionata in anul 1422. O gasiti pe harta aici.

Intrarea este gratuita. O gasiti deschisa de luni pana sambata intre orele 10 si 18, iar duminica este inchisa.

Turnul Hellemann si Zidul Cetatii

Pentru 3 euro/persoana, poti vizita unul dintre turnurile ce erau folosite pentru supravegherea cetatii ce inconjoara zona veche a orasului. In plus, aveti acces la zidul cetatii, un loc excelent pentru a admira toata zona veche a orasului. Turnul il gasiti pe harta aici.Tallinn, Estonia - Mic ghid de calatorie

Pasajul St. Catherine

Chiar langa turnul Hellemann, vei gasi si pasajul St. Catherine. Daca veniti dinspre Turnul Hellemann, pe partea dreapta veti gasi Biserica St. Catherine, iar pe partea stanga o serie de ateliere ale unor artisti locali, unde veti remarca produse confectionate de ei din lemn, sticla etc. Pasajul se afla pe harta aici.Estonia - Mic ghid de calatorie

Biserica St. Olaf

Biserica are o inaltime de aproximativ 120 de metri, iar in 1549 si 1625 a fost cea mai inalta cladire din lume. Ofera o priveliste superba, insa urcatul pe scari poate fi destul de abrupt.

Cand am ajuns noi, biserica era in renovare pana la finalul anului 2019, insa data viitoare cand ajungem sigur o vom vizita. O gasiti pe harta aici.

Kohtuotsa Viewing platform

Din acest loc puteti sa admirati o mare parte din centrul vechi al orasului. Fiind la inaltime, veti putea vedea numeroasele biserici si casute vechi. In poza de mai jos se poate vedea Biserica St. Olaf.Tallinn, Estonia - Mic ghid de calatorieGasiti locul pe harta aici.

Alexander Nevsky Cathedral

Este o catedrala ortodoxa, ruseasca aflata chiar in proximitatea centrului vechi construita in jurul anului 1900, impune prin grandoarea sa.Tallinn, Estonia - Mic ghid de calatorieDin cele citite de noi, estonienii nu sunt mari fani ai acestei catedrale. Intrarea in biserica este gratuita. O gasiti pe harta aici.

Palatul si Parcul Kadriorg

Situat in centrul celui mai mare parc din Tallinn, Palatul Kadriorg ne-a surprins prin culorile sale vibrante, iar gradina care inconjoara palatul nu se lasa mai prejos. Pozele vorbesc de la sine.Estonia - Mic ghid de calatorieConstructia palatului a inceput in anul 1718 si aici era locul in care se intalneau conducatorii rusi de la acele vremuri, pentru „a pune tara la cale”. Se dorea ca acest palat sa fie un exemplu de arhitectura baroca. Din anul 2000, gazduieste muzeul de arta din Tallinn.

Parcul Kadriorg inconjoara palatul, iar acesta reprezinta locul perfect pentru a-ti petrece o zi de relaxare in natura. Nu ajung foarte multi turisti aici, iar asta este un alt avantaj al acestui parc.

Langa Parcul Kadriorg, poti gasi si Muzeul de Arta Contemporana KUMU, care a fost desemnat muzeul anului 2008 in Europa. Un bilet pentru un adult costa 8 Eur, iar pentru un copil 6 Eur.

Gasiti Palatul si Parcul Kadriorg pe Google maps aici.

Palatul Prezidential

Imediat in vecinatatea Palatului Kadriorg, vei gasi si resedinta presedintelui Estoniei. Chiar in fata palatului prezidential, am gasit 3 stupi de albine prin care se produce mierea pentru presedintele Estoniei. Crearea acestor stupi de albine are rolul si de a transmite un mesaj de mentinere a echilibrului in natura si de a scoate in evidenta rolul esential al albinelor in mediul inconjurator.Estonia - Mic ghid de calatoriePalatul Prezidential il gasiti pe harta aici.

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Colmar, Eguisheim, Strasbourg si Basel – 3 zile in Franta si Elvetia

Excursie de o zi din Lisabona – Cascais, Cabo da Roca, Sintra

Viena si frumoasele sale targuri de Craciun

2 thoughts on “Tallinn, Estonia – Mic ghid de calatorie”

    1. JumpAroundTheWorld

      Buna Maria,
      Am stat 3 zile in Tallinn si aprox. 3 zile in Helsinki.
      Daca mai ai alte intrebari nu ezita sa ne scrii. Iti raspundem cu drag. Calatorii placute!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *