fbpx
Pasaportul Romanesc se afla in Top 10 in Lume

Pasaportul Romanesc se afla in Top 10 in Lume

In momentul in care ne hotaram sa vizitam tari mai exotice, apare inevitabil intrebarea: „Am nevoie de viza?”. Daca avem nevoie de viza, aplicarea din timp pentru obtinerea acesteia ne poate scuti de probleme si ne ofera siguranta ca vom ajunge in tarile respective.

Exista un clasament la nivel mondial cu pasapoartele din intreaga lume si gradul de mobilitate pe care il ofera acestea. Fiecare pasaport este impartit in 3 zone mari:

  • Visa-free: tari in care ai acces fara viza
  • Visa on arrival: tari pentru care ai nevoie de viza si o obtii chiar in aeroportul de la destinatie in anumite conditii, precum dovada unui zbor de intoarcere in x zile, a cazarii sau altele (nu e nevoie de o aprobare in prealabil);
  • Visa required: tari in care ai nevoie de viza si pentru care trebuie sa aplici personal in prealabil.

Romania se afla la Septembrie 2019 pe locul 8 in acest clasament la egalitate cu Cipru, avand acces fara viza in aproximativ 118 tari, visa on-arrival pentru 45 de tari si viza necesara pentru accesul in 35 de tari.Daca vrei sa afli mai multe detalii despre tarile in care ai nevoie de viza sau nu, dar si sa compari pasaportul nostru cu cel ale altor tari, poti intra aici: https://www.passportindex.org/comparebyPassport.php?p1=ro&fl=&s=yes

Pe primul loc se afla pasaportul celor din Emiratele Arabe Unite, care au acces fara viza in 177 de tari, visa on arrival in 59 de tari si au nevoie de viza in doar 21 de tari. Pasaportul celor din Singapore a fost pe primul loc inainte sa fie detronat de cel din Emirate. Topul este destul de volatil, iar miscarile frecvente apar datorita intelegerilor bilaterale dintre tari, dar si datorita reglementarilor in continua schimbare.

Topul actualizat il gasiti aici: https://www.passportindex.org/byRank.php

Sa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Cat de sigur este sa calatoresti in Israel?

Paphos – City Break in Cipru

Locuri de vizitat in Dubai

Ce poti vizita in Abu Dhabi, Al Ain si Hatta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *