fbpx
Sankt Petersburg mai accesibil de la 1 octombrie prin viza electronica

Sankt Petersburg – Viza electronica de la 1 octombrie 2019

Inca de cand vizitasem Tallinn, ne batea gandul sa mergem si prin Sankt Petersburg care se afla la cateva ore distanta cu feribotul. Insa nu ne-a permis nici timpul si nici viza nu aveam.

Din ce ne documentasem la momentul respectiv, anumite croaziere iti ofereau si viza de calatorit, in momentul in care alegeai sa mergi catre Sankt Petersburg din Tallinn sau Helsinki, insa erai limitat la 72 de ore.

La scurt timp dupa ce ne-am intors din Tallinn, am aflat ca de la 1 Octombrie, Sankt Petersburgul poate fi vizitat fara a avea o viza standard, ci doar o viza electronica, usor de obtinut, in urma unei decizii luate de autoritatile ruse pentru a valorifica potentialul turistic din zona.

De la 1 iunie, regiunile Vladivostok si Kaliningrad au intrat in acest regim de tip e-visa, mult mai simplificat decat procesul pentru viza standard.

Cum obtin noua viza?

Ai nevoie doar de un pasaport valabil si sa completezi un formular in format electronic pe site-ul serviciului consular al Rusiei.

Completezi datele si adaugi o fotografie tip passport. Timpul de procesare a vizei este de 4 zile si obtii notificarea/aprobarea pe site si pe email. Iti printezi viza aprobata si o folosesti atat la urcarea in mijloacele de transport in comun, cat si la punctele de frontiera.

Nu mai este necesar sa prezinti vreo dovada a plecarii din tara ori vreo invitatie de la cineva din interioriul tarii.

Cat ma costa viza?

Nu exista nicio taxa pentru o obtinerea acestei vize.

Cat timp este valabila viza?

Viza este valabila pentru 8 zile, iar aceasta iti ofera posibilitatea sa vizitezi orasul Sankt Petersburg si regiunea Leningradskaya.

Pentru a vizita Moscova sau pentru a extinde sederea pentru mai mult de 8 zile, trebuie sa aplicati pentru o viza standard

Bine de stiut: Intrarea si iesirea pe cale ferata prin aceasta viza nu este permisa.

Sa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Pasaportul Romanesc se afla in Top 10 in Lume

Colmar, Eguisheim, Strasbourg si Basel – 3 zile in Franta si Elvetia

Locuri de vizitat in Dubai

Ce poti vizita in Abu Dhabi, Al Ain si Hatta

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *