fbpx
Afla cum poti sa calatoresti mai ieftin

Un city break, 2 orase in 2 tari diferite

Cum ar fi ca in momentul in care iti organizezi un city break, sa vizitezi nu unul, ci doua orase din doua tari diferite. Practic, poti „impusca doi iepuri dintr-o lovitura”.

Ne-am gandit sa facem o lista cu city break-urile noastre in care am vizitat doua orase din doua tari diferite, aflandu-se in apropierea granitelor, iar distantele dintre cele doua orase erau relativ mici.

Am tinut cont ca plecarea din orasul de origine sa fie cu avionul. Nu am luat in calcul road trips cu masina.

1. Viena (Austria) – Bratislava (Slovacia)

Viena si Bratislava sunt cele mai apropiate 2 capitale europene (sunt despartite de aprox. 60 km),  iar in momentul in care ajungi in una dintre ele, parca e si pacat sa nu o vizitezi si pe cealalta. Noi am luat avionul din Bucuresti catre Viena (gasiti zboruri directe si ieftine la Ryanair), iar pana in Bratislava am facut o ora cu trenul.

Mai multe despre cele doua orase, modalitatea de transport intre cele doua dar si ce poti face in fiecare am scris in articolele de mai jos.  ↓

Ce nu ar trebui sa ratezi in Viena

Viena si frumoasele sale targuri de Craciun

Bratislava pentru o zi

2. Basel (Elvetia)  – Colmar (Franta)

Aeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg are iesire catre trei tari (vezi harta), iar Wizz Air zboara catre acest aeroport la preturi ieftine. Noi am optat sa iesim catre zona elvetiana, mai exact in Basel si sa vizitam orasul. Ulterior, din gara centrala din Basel am pornit catre Colmar, denumita si Mica Venetie a Alsaciei, un mic orasel francez parca desprins din povesti.

Distanta dintre cele doua orase este de aproximativ 60 de km, pe care am parcurs-o in aproximativ o ora. Recomandam cu caldura sa vizitati atat Basel, dar si zona Alsaciei celebra pentru podgoriile sale.

In cazul in care ai mai mult timp la dispozitie, poti vizita si Freiburg in Germania, astfel poti bifa chiar 3 orase in 3 tari.

Mai multe detalii despre cum ne-am descurcat prin Basel si Colmar gasiti in articolul nostru.  ↓

Colmar, Eguisheim, Strasbourg si Basel – 3 zile in Franta si Elvetia

3. Malmo (Suedia) – Copenhaga (Danemarca)

Tarile nordice nu se afla mereu pe lista noastra de destinatii, poate si din cauza ca nu sunt cele mai ieftine. De aceea, faptul ca Malmo se afla la o distanta asa apropiata de Copenhaga, iti da sansa sa vezi doua tari nordice in acelasi city break. Cele doua orase sunt departite de podul Oresund, intins pe 16 km, fiind un pod-tunel feroviar si rutier traversat zilnic de zeci de mii de oamenii, fie localnici sau turisti.

Zboruri catre Malmo au cei de la Wizz Air, iar catre Copenhaga gasesti la Blue Air. Noi am ales sa zburam catre Malmo, zborurile fiind mai accesibile la pret. In plus, la capitolul cazare, Malmo sta mai bine decat Copenhaga, preturile fiind mai accesibile. Din Malmo ajungi rapid in Copenhaga cu trenul, in aproximativ 35-40 de minute.

In acelasi city break, noi am trecut din Suedia in Danemarca din Helsingborg (Suedia) luand feribotul catre Helsingor (Danemarca), cunoscut drept orasul lui Hamlet. Am reusit acest lucru prin biletul Oresund Runt sau “Around the Sound” oferit de Skanetrafiken, prin care poti calatori timp de 48 de ore cu trenul si feribotul pornind din Malmo sau Copenhaga in orice directie, trecand prin Lund, Helsingborg si Helsingor. Singura conditie este sa nu schimbi sensul de mers si sa parcurgi traseul o singura data.

Gasesti mai multe detalii despre cum ne-am organizat noi in articolele de mai jos.  ↓

Un City Break, 2 tari in 3 zile – Suedia si Danemarca

Copenhaga – Ce poti vizita in 2 zile

4. Helsinki (Finlanda) – Tallinn (Estonia)

Este cunoscut faptul ca tarile baltice nu sunt atat de accesibile, mai ales din Romania, avand nevoie de escale pentru a ajunge in una dintre ele. Astfel, in momentul in care am aflat ca Tallinn se afla la doar doua ore distanta cu feribotul de Helsinki, ne-am hotarat instant sa vizitam cele doua orase in acelasi city break.

In Helsinki zboara cei de la Blue Air, iar din portul din Helsinki poti ajunge in 2 ore in cel Tallinn cu cei de la Viking Line.

Am scris mai multe detalii in articolul de mai jos.  ↓

Tallinn, Estonia – Mic ghid de calatorie

5. Timisoara – Belgrad

Nu stiu daca te-ai gandit pana acum, insa Timisoara si Belgrad sunt doua orase relativ apropiate, iar un city break poate cuprinde ambele orase.

Noi am ajuns in Timisoara cu Ryanair, iar din Timisoara am apelat la GEA Tours, care ne-au transportat cu un minibus, pretul fiind de 30 euro/pers dus-intors, iar drumul din Timisoara pana in Belgrad a fost de aproximativ 3 ore si jumatate.

Belgrad e un oras in care inca se resimte amprenta comunista, insa merita sa ii acorzi o sansa. Mancarea este geniala, iar preturile sunt inca relativ mici.

Articolul nostru o sa te ajute sa te organizezi mai bine.  ↓

Ce poti face in Belgrad intr-o zi?

Speram ca te-am inspirat si pe tine in organizarea calatoriilor tale viitoare. Daca ai alte idei de city-break-uri in care poti vizita 2 orase in 2 tari diferite, lasa-ne un comentariu.

Sa ne auzim cu bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *