fbpx
Targuri de Craciun din Munchen si Memingen - Impresii si ponturi

Targurile de Craciun din Munchen si Memmingen – Impresii si ponturi

Ca in fiecare an, in luna decembrie vrem sa intram in spiritul sarbatorilor si sa vedem noi targuri de Craciun. Anul acesta am ajuns la targurile din Munchen si Memmingen si nu am plecat dezamagiti.

Munchen

In Munchen, am mers mai intai in zona centrala a orasului, unde era instalat cel mai mare targ din oras, mai exact la Marienplatz. Chiar in fata primariei se afla targul in toata splendoarea lui.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiAici gasesti casute frumos decorate, de unde poti cumpara vin fiert (pret 4 euro + depozit pentru cana din care bei inca 4 euro), mancare traditionala, un carnat tipic bavarez (pret 4-5 euro), dar si decoratiuni specifice Craciunului.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturi Patinoar Piata Karlsplatz

Piata in tot ansamblul ei o puteti vedea din Biserica Sankt Peter (intrarea 3 euro/pers). Atentie ca aveti de urcat ceva trepte, insa privelistea este superba. Se vede atat primaria, cat si piata din fata.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiPentru cei care nu vor sa urce multe trepte, exista si varianta de a urca in turnul Primariei, unde exista lift.

Singurul aspect neplacut la targul din Marienplatz a fost faptul ca e destul de turistic si aglomerat, mai ales in weekend.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiTarguri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiDe aceea, pentru a evita aglomeratia merita sa vizitati si targurile mai mici unde vin mai degraba localnici. Le gasesti la tot pasul in mai multe cartiere.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiNoi am vizitat unul chiar in apropiere de cazarea noastra si ne-am simtit excelent. De asemenea, preturile tind sa fie mai mici in aceste piete locale.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiTarguri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiNu uitati sa aveti cash la voi pentru ca nu veti putea plati cu cardul.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiTarguri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiUn loc pe care l-am vazut in Munchen si nu trebuie ratat indiferent de sezon este Gradina Englezeasca. Aici te poti plimba si admira natura pentru cateva ore bune, intrucat are aprox. 4 km², fiind mai mare decat Parcul Central din New York. Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturi Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiMunchenDaca vrei sa mergi la un restaurant nemtesc, cu atmosfera, muzica buna si preturi decente, iti recomandam Beraria Hofbrau. Pe aceasta nu am ratat-o nici in Berlin. Aici este foarte aglomerat si de obicei e posibil sa stai la coada sa intri, dar totul merge foarte repede.

Hofbrau HofbrauHofbrau HofbrauHofbrauMemmingen

Memmingen este un orasel micut, aflat la 100 de km de Munchen, de care ne-am indragostit si pe care vi-l recomanda cu caldura sa il vizitati macar pentru o zi. Ca sa intelegeti cat de mic e orasul, aici locuiesc aproximativ 40.000 locuitori. 😍Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiAm rezervat aici o noapte de cazare cu gandul ca vom fi mai aproape de aeroport si vom ajunge la timp la zborul de dimineata (Wizz Air zboara aici), dar in momentul in care am intrat in oras ne-am dat seama ca va fi mai mult de atat.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiNe-am minunat de cladirile vechi si frumos colorate, strazile inguste, decoratiunile de Craciun si colindele ce rasunau de la primarie. Localnicii au fost foarte primitori, iar pe turisti ii puteai numara pe degete.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiPreturile la targul de Craciun sunt mai mici, un vin fiert fiind 3 euro de persoana, iar depozitul pentru cana 2.5 euro. Pretul pentru un carnat bavarez este de 3 euro in Memmingen.Targuri de Craciun din Munchen si Memmingen - Impresii si ponturiCu siguranta, atmosfera de poveste din Memmingen ne-a ajutat sa devenim copii din nou si sa simtim spiritul Craciunului. 🎄🎅

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Targul de Craciun din Varsovia la preturi reduse

Viena si frumoasele sale targuri de Craciun

Bratislava pentru o zi

Cand se deschid marile targuri de Craciun din Europa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *