fbpx
sibiu descoperit la pas

Sibiu descoperit la pas

Sibiul este probabil orasul nostru preferat din Romania, iar de fiecare data cand ajungem aici, il exploram la pas. Mai jos va prezentam cateva locuri care sunt mereu pe lista noastra cand ajungem aici.

1. Turnul Sfatului

Probabil cel mai bun loc din care poti observa centrul vechi al orasului, dar si muntii este Turnul Sfatului.

De aici o sa vezi Piata Mare, Piata Mica cu Podul Minciunilor, dar si Muntii Fagaras in departare.sibiu descoperit la pasPretul unui bilet costa 2 lei de persoana. Noi am urcat si pe timp de zi, dar si dupa ce s-a innoptat.sibiu descoperit la pas sibiu descoperit la pas sibiu descoperit la pasProgramul de lucru: Turnul e deschis in fiecare zi de la 8 dimineata la 8 seara.

Adresa: Piața Mică 1, Sibiu 550182

2. Piata Mica si Piata Mare

Cand ajungi in Sibiu, nu ai cum sa ratezi cele doua piete din oras. In Piata Mare vei gasi si Muzeul Brukenthall, iar pe timp de iarna vei gasi aici Targul de Craciun.piata mica In Piata Mica, merita sa treci pe Podul Minciunilor si tot aici vei gasi diferite case vechi pastrate din trecut precum Casa Luxembourg sau Casa Artelor aflate chiar langa celebrul pod. In Piata Mica mai gasesti Muzeul de Etnografie si Arta Populara si Muzeul de Istorie a Farmacie.sibiu descoperit la pasMuzeul de Etnografie si Arta Populara e deschis de Marti pana Duminica, de la ora 10 la ora 17, iar luni este inchis. Pretul unui bilet este 5 lei.

Orasul avand o traditie bogata in industria farmaceutica, in 1972 a fost infiintat si Muzeul de Istorie a Farmaciei. Noi nu l-am vizitat, dar daca sunteti interesati, programul de vizitare este de la ora 10 la ora 17, luni si marti fiind inchis. Pretul unui bilet este de 10 lei.

3. Piata Aurarilor si Pasajul Scolii

Daca vrei sa iesi putin din zonele „consacrate” si adeseori aglomerate, merita sa mergi catre Piata Aurarilor, aflata in apropiere de Piata Mica.Noi am pornit de la Piata Mare, am mers pe Strada Avram Iancu catre Pasajul Scolii, iar apoi am ajuns in Piata Aurarilor. Puteti gasi traselul aici. Pe drum am admirat casutele frumos colorate si strazile inguste si pietruite.

Piata AurarilorCele mai faine poze iti pot iesi la Pasajul Aurarilor, pe scarile ce duc catre Turnul Scarii Aurarilor. De pe scari, veti observa Cupola Catedralei Evanghelice Sf. Maria.

4. Cel mai vechi restaurant din Romania

Chiar langa Turnul Scarilor, vei gasi cel mai vechi restaurant din Romania, mai exact Butoiul de Aur. Am luat masa aici, mancarea a fost excelenta, iar preturile au fost foarte bune. Recomandam acest loc. descoperit la pasRestaurantul se afla in apropierea Catedralei Evanghelice Sf. Maria.

Adresa: FN, Pasajul Scărilor, Sibiu 550191

5. Cel mai fain loc pentru suveniruri din Sibiu

sibiu descoperit la pasDaca ajungi in Sibiu, suveniruri autentice gasesti chiar langa Turnul Scarilor, la baza scarilor este un mic magazinas denumit Florile Transilvaniei.

Aici gasesti obiecte din lemn pictate in stil transilvanean: casete din lemn, cutii de vin, rame foto, cutii de bijuterii si multe altele. Noi am zabovit pe aici cateva zeci de minute si nu am plecat cu mana goala. Locatia exacta este Strada Turnului, nr 6. Au si pagina de facebook pe care o puteti gasi aici.

Bonus: Cea mai buna cafea/ciocolata calda am baut-o la Refresh,  si se afla chiar in Piata Mare. Raportul calitate-pret este foarte bun. Cafeneaua o gasiti pe Strada General Magheru 2, Sibiu 550185

Cazare Sibiu

Asa cum am obisnuit, iti vom spune si despre cazarea pe care am avut-o in Sibiu. Am ales Airbnb, fiind cea mai buna varianta in perioada aglomerata a targului de Craciun.

airbnb voucher calatoresti ieftinAm stat intr-o casuta foarte veche si foarte frumos renovata, pe care o puteti gasi aici pentru mai multe poze si preturi in functie de perioada dorita. Am fost cazati doua nopti, 14-16 decembrie, si am dat ~400 lei.

Ne-a placut foarte mult faptul ca am ales ceva autentic. De pe geamurile din camera si din living se putea vedea turla Catedralei Evanghelice Sf. Maria. Ni s-a parut extraordinar sa avem asa o priveliste.sibiu descoperit la pas

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Una dintre cele mai frumoase privelisti din Romania

Malta – Ghid pentru 3 zile

Un city break, 2 orase in 2 tari diferite

Tallinn, Estonia – Mic ghid de calatorie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *