fbpx
Bergamo - Oraselul cetate din Lombardia

Bergamo – Oraselul cetate din Lombardia

Daca ajungi in Milano si aterizezi pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo, merita sa faci o plimbare si pana in orasul Bergamo. Orasul se afla la 5-10 km de aeroport, la 40 de km de Milano si 30 de km de granita cu Elvetia.

Pentru a ajunge de la aeroportul din Bergamo in zona veche a orasului, poti sa iei autobuzul nr. 1, care pleaca la fiecare 20 min. Autobuzul ajunge la Citta Alta (zona veche a orasului) in aproximativ 30 de minute. In drum spre Citta Alta, acesta opreste si la gara centrala din Bergamo.

Un bilet de la aeroport costa 2.3 Euro/persoana, in cazul in care nu aveti un bagaj mai mare de aceste dimensiuni (20x40x60), valid pentru o perioada de 90 de minute de la validare. Daca aveti un bagaj mai mare trebuie sa cumparati un alt bilet si pentru bagaj.

Un bilet valid pentru 24 de ore cu tot cu bagaj inclus costa 5 euro. Prin acest bilet, ai acces si la funicular. Mai multe detalii gasiti pe site-ul companiei de transporturi (link aici)

Bergamo e un oras cu aproximativ 120.000 de locuitori, situat chiar in centrul regiunii Lombardia, format din Citta Bassa (orasul de jos) si Citta Alta (orasul de sus).

Citta Alta – Bergamo

Noi am vizitat orasul vechi si ni s-a parut foarte interesant, avand multe stradute inguste, pietruite, cu cladiri vechi, biserici, ziduri venetiene toate construite in urma cu multe secole, dar care s-au pastrat foarte bine.Bergamo - Oraselul cetate din LombardiaLa parterul cladirilor, am gasit numeroase restaurante, cafenele, patiserii care ne-au imbiat cu mirosuri placute si care dadeau impresia unei atmosfere de sarbatoare.Bergamo - Oraselul cetate din LombardiaExista 2 funiculare in Bergamo, unul duce catre Castelul San Vigilio (adresa o gasiti aici). Biletul costa 1.3 euro si este valabil 75 de minute, putand fi utilizat si la intoarcere. Oraselul cetate din LombardiaBergamo - Oraselul cetate din LombardiaDe sus, puteti admira tot orasul si muntii de langa Bergamo. Drumul de la funicular catre castel se face pe jos si dureaza 10-15 minute, iar privelistea este super interesanta. Din pacate, atunci cand am vizitat noi, era ceata densa si nu am putut admira orasul de sus.Oraselul cetate din Lombardia Celalalt funicular face legatura intre orasul nou si orasul vechi (adresa o gasiti aici).

Printre obiectivele turistice de neratat in Bergamo este Basilica di Santa Maria Maggiore, fiind si una dintre cele mai interesante atractii din oras. Intrarea este gratuita, iar interiorul bisericii este spectaculos.Bergamo - Oraselul cetate din LombardiaBergamo - Oraselul cetate din LombardiaBergamo - Oraselul cetate din LombardiaPe langa aceasta biserica, orasul are si doua piete catre care duc majoritatea stradutelor inguste din oras, mai exact Piazza Vechia si Piazza Duomo.Oraselul cetate din LombardiaPiazza Vechia a reprezentat centrul politic al orasului Bergamo pentru mai multe secole.  Aici vei gasi Pallazzo della Ragione (primaria), Turnul Campanone sau Torre Civica in care se poate urca, dar si Pallazzo Nuovo (Biblioteca orasului Bergamo). In mijlocul pietei, vei gasi Fantana Contarini, ce a fost donata orasului Bergamo de catre Alvise Contarini, duce de Venetia.Bergamo - Oraselul cetate din LombardiaIn plus, merita sa admiri zidurile venetiene aflate in patrimoniul UNESCO, care se intind la peste 4 km lungime si inconjoara orasul vechi. Aceste ziduri au fost construite in secolul 15 de venetieni pentru aparare. Daca te plimbi pe langa zidurile venetiene, poti admira de sus orasul nou si o parte din regiunea Lombardia.

Pozele vorbesc de la sine despre acest oras minunat.

Sa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Cinque Terre, Portovenere & Lerici – Italia, 3 zile

City Break Bari – Regiunea Puglia, Italia

Alberobello, Polignano a Mare si Ostuni

Matera – De la rusinea Italiei la Capitala Culturala Europeana in 2019

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *