fbpx
O zi la Lacul Iseo si Monte Isola in Italia

O zi la Lacul Iseo si Monte Isola in Italia

Un alt loc din zona de nord a Italiei pe care l-am vizitat la inceputul acestui an si ti-l recomandam este Lacul Iseo impreuna cu Monte Isola (cea mai mare insula lacustra din Europa).

La Iseo poti ajunge daca iei trenul din Bergamo catre Brescia, iar in Brescia schimbi catre Iseo. Sigur, varianta cea mai confortabila ar fi sa inchiriezi o masina in Bergamo, Iseo fiind la aproximativ 30 km distanta de Bergamo.

Lacul Iseo este al patrulea cel mai mare lac din regiunea Lombardia, plasat chiar in nordul Italiei, in apropiere de orasele Bergamo si Brescia. Orasul Iseo se afla langa lacul cu acelasi nume, cu un centru vechi colorat, bine intretinut. Merita din plin sa ii acordati o vizita.

O zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaO zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaIn mijlocul lacului Iseo vei gasi insula Monte Isola, cea mai mare insula de pe un lac din Europa Centrala si de Sud, avand 12.8 km patrati.

Punctul cel mai inalt de pe insula are 419 metri fata de suprafata lacului, fiind astfel una dintre cele mai inalte insule de pe un lac din Europa.O zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaPuteti ajunge pe insula cu feribotul, din oraselele de langa lac. Noi am luat feribotul din oraselul Iseo si am platit 7 euro/pers dus-intors. Cu feribotul ajungi in 15-20 minute in localitatea Peschiera Maraglio de la Monte Isola.

Ne-am plimbat timp de o ora pe insula si am aflat ca aici sunt permise doar masini inchiriate cu sofer si scutere.

Am urcat pe stradutele inguste printre case si am ajuns pana la biserica San Michele Arcangelo, de unde am putut admira lacul si imprejurimile.O zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaO zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaO zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaLanga port, gasesti numeroase cafenele si restaurante unde te poti relaxa in voie.

Conform Brescia Tourism, istoria realizarii plaselor de pesti din Monte Isola este la fel de veche precum arta pescuitului. De la o unealta necesara fiecarui pescar la un produs sofisticat, aceste plase sunt rezultatul tehnologiei moderne combinata cu stiinta veche un secol.

Astazi, plasele din Monte Isola ajung mult mai departe decat lacul Iseo. Ele calatoresc in jurul lumii si ies in evidenta in multe evenimente sportive internationale: terenurile de fotbal la Cupa Mondiala, la Roland Garros si in turneele de fotbal si volei.O zi la Lacul Iseo si Monte Isola in ItaliaSa ne auzim cu bine!

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Bergamo – Oraselul cetate din Lombardia

City Break Bari – Regiunea Puglia, Italia

Alberobello, Polignano a Mare si Ostuni

Matera – De la rusinea Italiei la Capitala Culturala Europeana in 2019

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.